Activiteiten

Op regelmatige basis organiseren wij ontspannende activiteiten, gaande van een spaghettiavond tot een bezoek aan de Kerstmarkt in Brussel en van een thema- of filmavond tot een leuke netwerkborrel.

De bedoeling van deze activiteiten is om LGBT+ collega’s samen te brengen in een ontspannend kader.  Zo kunnen ze andere collega’s ontmoeten en ervaringen en verhalen delen.  Op die manier willen we ook voorkomen dat LGBT+’ers bij het spoor geïsoleerd geraken.  We willen duidelijk de boodschap meegeven dat geen enkele holebi of transgender alleen staat. Er zijn nog collega’s die met een coming-out geworsteld hebben, of net niet.  De Belgische spoorwegen zijn nog altijd één grote familie en daar horen LGBT+’ers uiteraard ook in thuis.  Iedereen die een warm hart heeft voor diversiteit is welkom bij ons: holebi of niet, cheminot of niet.

Netwerking

Trainbow Belgium is niet het enige LGBT+ bedrijfsnetwerk in België: er zijn nog heel wat regenboognetwerken te vinden bij zowel openbare instellingen en overheidsbedrijven als bij private ondernemingen.

Onze vereniging is ook aangesloten bij .beproud (het SOGIE*-netwerk van de Federale Overheid) en bij Ҫavaria (Vlaamse koepelorganisatie voor holebi- en transgenderverenigingen). Zo neemt onze vereniging deel aan de tweemaandelijkse Open@Work-events waar LGBT+ bedrijfsnetwerken elkaar kunnen ontmoeten en hebben we goede contacten met heel wat regenboogverenigingen zoals: Beldefrac (Belgian Defence Rainbow Comunity), Kliq vzw, Accenture BeLux LGBT network, BNP Paribas Fortis pride network, enz.

*SOGIE: Seksuele Oriëntatie, GenderIdentiteit en -Expressie

Internationaal

Trainbow Belgium is ook actief op de internationale netwerkingsmarkt: zo hebben we goede contacten bij andere regenboognetwerken bij Europese spoorbedrijven en namen we ook al deel aan internationale meetings in Parijs en Frankfurt.

Samen met onze internationale partners trachten wij ervaringen te delen om zo van elkaar te kunnen leren. Tevens wordt er een verdere samenwerking uitgebreid tussen verschillende regenboognetwerken bij spoorbedrijven op Europees vlak. Enkele van deze partners zijn: Trainbow NL (NS), G.A.R.E. (SNCF), Railbow Netzwerk (DB), ÖBB, Archway, enz. Op enkele van onze activiteiten hadden we al Nederlandse collega's op bezoek.

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Word lid van Trainbow Belgium en volg ons op facebook.

[ik_fb_feed title="Geplande events" id="TrainbowBelgium" num_posts="3" use_thumbs="1" colorscheme="dark"]